dinsdag 27 oktober 2015

De spreeuwen van Westplaat

Ach lieve mensen, wat was het weer heerlijk, afgelopen zondag op Westplaat (u weet wel, het duin- en slikkengebied tussen de Maasvlakte en Oostvoorne). Heel leuk vonden de Garlicbirders hun ontmoeting met de goudhaantjes en warempel ook het vuurgoudhaantje. Wat een koddige beestjes, deze mini-adhd'ertjes! het geroep van waterral en cetti's zangers droeg ook zeker aan het vogelplezier bij. En om toch de ijsvogels van het Oostvoornse meer weer eens gezien te hebben...nog altijd een belevenis waar het vogelaarshart van opspringt. Maar het indrukwekkendst deze dag, en zich ongetwijfeld scharend bij de absolute top der vogelervaringen, was de wandeling tussen de duizenden spreeuwen op de Brielse gatdam. Overal in het duingewas krioelde het van de spreeuwen, waar onze Garlicbirders ook liepen. Ze zaten in het gebladerte of boven in de struiken. Ze vlogen van de ene struik naar de andere, of poetsten zich de veren, of genoten van de ochtendzon op hun glanzend en gespikkeld verenpak. En ze kwetterden en floten of trilden en pruttelden dat het een aard had. Honderden, nee duizenden spreeuwen tegelijk, om onze knofvogelvrienden heen. Daar wordt een vogelvriend gelukkig van, reken maar!
Een van de vogelvrienden wist nog wat video-opnamen te maken, Bij lange na raken deze niet aan de echte ervaring, maar wellicht geven ze u, beste lezer, toch een idee...


En klik hier voor als u de beelden in groter formaat op YouTube zelf wilt zien. U kunt ook onder het videobeeld hierboven op het icoon 'beeldvullende weergave' klikken. Dit is aan te bevelen als u ook spreeuwen wilt zien.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie. Als je van ons een individuele reactie wilt, of nadere informatie wilt hebben, mail dan naar garlicbirders@me.com .

The Garlicbirders