zaterdag 24 oktober 2015

DE UITSLAG!

Gefeliciteerd Hans G. te Mijdrecht en Bram vd K. te Rotterdam! Ja beste knofvogelvrienden, deze 2 bollebozen hebben, zonder verdere hints of aanwijzingen, in 1x geraden waar The Garlicbirders vorige week zo prettig hebben geknofvogeld (Encyclopaedia Ornithologica: knofvogelen = combinatie van vogels kijken, wandelen en het nuttigen van met knoflookworst belegde broodjes).


HET GOEDE ANTWOORD
Sommigen van u (wij noemen hier een Peter V. te Uithoorn) hadden al wel in de gaten dat het buitenlands aandoende landschap niet al te ver van Rotterdam te vinden moest zijn. Maar dat het hier een gebied bij Vlaardingen betrof, bevroedden alleen de 2 al eerder genoemde heren. Ja, lieve vogelvrinden, Bij Vlaardingen dus. Om precies te zijn, de Broekpolder en Aalkeetpolder tussen Vlaardingen en Maassluis. In het zuiden begrensd door de A20 die voor een constant achtergrondgeluid zorgt, met nog verder naar het zuiden de rookpluimen en soms een vlam van Botlek en Europoort. Vanaf sommige punten in het gebied kun je in het oosten Rotterdam zien liggen, in het noorden Delft en Zoetermeer en in het westen Den Haag. Dit alles zal de vogels worst zijn, want zij zitten er in groten getale en in verbluffende diversiteit.



Het gebied zelf is ook heel divers met op een oude vuilstort 'gebouwde' recreatienatuur, rijskaden, oud weiland, dijken en vaarten, aangelegd bos en een historische eendenkooi. En je hebt er altijd ook mensen om je heen: hardlopenden alleen of groepsgewijs, mannen in strakke RABO-pakjes met een druppelhelm op de kop en racefiets of ATB onder de kont die schreeuwend converseren, golfspelers (rustige types in het gemeen), sledehondengeleidenden met hun honden en sleden op wieltjes, en gezinnen die van Vlaardingen naar Maassluis fietsen of andersom. En soms een vogelaar.

DE PRIJS
The Garlicbirders willen de knappe prestatie van zowel Hans als Bram belonen. Beiden zullen in het BENIJDENSWAARDIGE bezit worden gesteld van een UNIEK GARLICBIRDERS T-SHIRT! Zo zijn ze ook wel, die dekselse Garlicbirders...


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie. Als je van ons een individuele reactie wilt, of nadere informatie wilt hebben, mail dan naar garlicbirders@me.com .

The Garlicbirders