zondag 13 december 2015

Goede buren...!

Het onderkomen van The Garlicbirders is gevestigd in hetzelfde statige gebouw als waar multimediaconcern Ducksingel Productions (DSP) kantoor houdt. Nu ja, zult u, lieve lezer en knofvogelvriend, zeggen: wat heeft knofvogelen met moderne media van doen? Waarom moet ik dit weten?
Welnu, het is eigenlijk heel eenvoudig: onze Garlicbirders maken best nogal eens gebruik van de diensten van DSP. Hoe dacht u dat bijvoorbeeld de grafische uitingen die dit Garlicbirdersblog zo menigmaal sieren tot stand komen? Juist, dat is het werk van DSP Graphics. En die enkele keer dat een filmpje het blog opluistert...ook hier heeft Ducksingel Productions de hand in, middels dochter DSP Movies moet u weten. Nu is dit DSP Movies niet gespecialiseerd in vogelfilms. Het grootste deel van wat zij daar maken gaat helemaal niet over vogels. En bij sommige van hun producties schudden de Garlicbirders het hoofd. Neem bijvoorbeeld de onlangs gestarte politieke serie 'In gesprek met de premier', waarvan hier een aflevering...Ook u, lezer, staat er wat vreemd van te kijken, durven wij wedden.
Maar dan eens in de zoveel tijd scheidt DSP Movies een rolprent af die de Garlicbirders wel kunnen waarderen. Dat geldt zeker voor 'De Zuid-Hollandse kust', dat onlangs werd uitgebracht. Hoewel ook hier vogels niet centraal staan, toont men fraaie beelden van 2 van de populairste wandelgebieden van onze vogel & knoflook minnenden: Westplaat en vooral Kwade Hoek! Bekijk de beelden en geniet u ook van de ruimte en weidsheid die zij ademen...


En dan ziet u hier toch ook bergeenden en heel veel spreeuwen. En een paard.
(U kunt hier de film rechtstreeks en in hogere resolutie op het Ducksingelkanaal op YouTube bekijken.)

Ackerdijkse Plassen

En dan is de rondleiding die enkele Garlicbirders verleden week in groepsverband door het kerngebied van de Ackersdijkse Plassen kregen nog vermeldenswaard. Het water, zo meldde de gids, stond er nooit zo hoog. Maar eigenlijk vergrootte dit de pret alleen maar: u had onze knofvogelaars eens enthousiast door de blubber moeten zien stappen op hun kaplaarzen! Een aparte ervaring was het om in zeer oud Hollands landschap te lopen en aan de kim de skyline van Rotterdam te zien tegen de opgaande zon. En qua vogels geen heel bijzondere, maar bijzonder was toch wel om op 1 wandeling een buizerd, een kiekendief, een sperwer en een torenvalk te zien. En de eerste pijlstaarten en wintertalingen van het seizoen! En sijsjes.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie. Als je van ons een individuele reactie wilt, of nadere informatie wilt hebben, mail dan naar garlicbirders@me.com .

The Garlicbirders