vrijdag 4 mei 2012

Weekend zat snor, maar Boer en Brand?


Wat, beste knofvogelvrienden, wat was het weer een geweldig weekend, het traditionele Voorjaarsuitje van The Garlicbirders. Ditmaal was een huisje aan het eind van een doodlopende weg hun onderkomen, midden in De Weerribben. Een huisje aan het duurste straatje van Overijssel ook nog eens. En een huisje dat midden in een vogelsymfonie stond, dag en nacht want die nachtegalen gaan 24 uur per dag door! Vanuit het huisje maakten onze vogelvrienden wandelingen door veld en beemd, door bos en dorp, langs vaart en sloot en daarbij viel het weer nooit tegen. Al met al namen de beverrekijkerde wandelaars 73 vogelsoorten waar. En een muskusrat, reeën, hazen, konijnen en een woelmuis. Van de vogels noemen we hier speciaal de honderden zwartkopjes en tientallen nachtegalen, de roerdomp, de sprinkhaanzangers en grasmussen, de blauwborsten en de boomvalken en…tatatataaaaa de SNOR! Ooit van de Garlicbirderslijst gegooid omdat zijn geluid toch dat van de sprinkhaanzanger bleek te zijn, maar nu er weer op vanwege 100% geverifieerd geluid, maar echt superdepuper omdat twee Garlicbirders het beestje ook heel goed hebben kunnen zien! Als ik u, lezer, dan nog vertel dat het weekendje Weerribben (en Wieden) werd afgesloten met een diner bij Geertien, met o.a. kalfszwezerik en bleu de Wolvega, dan weet u: "het moet weer geweldig zijn geweest…jammer dat ik (nog?) geen lid van The Garlicbirders ben".
Snor, blauwborst, boomvalk en zwartkop, een bont gezelschap!

Niet geweldig, helemaal niet geweldig...
Helaas stemmen de berichten rond de singels bij het Garlicbirders House onverminderd somber. Dat zit helemaal niet snor: Canadees Kees loopt in z'n eentje langs de P.-singel. Zonder Brand. Die is al een week niet meer gesignaleerd. En Soep is zelfs helemaal naar de N.-singel verhuisd. Hij zoekt daar duidelijk aansluiting bij de grote Ganzen Club Noord. Hopelijk vindt hij die. Maar Boer…waar is Boer? Nu al minstens 10 dagen niet meer gezien of gehoord. Misschien dat onderzoek in de verderop gelegen St.-singel een blij resultaat zal opleveren. Maar eerlijk gezegd achten we die kans erg klein...
Soep op de N.-singel, op zoek naar gezelschap.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie. Als je van ons een individuele reactie wilt, of nadere informatie wilt hebben, mail dan naar garlicbirders@me.com .

The Garlicbirders