zaterdag 19 mei 2012

Huiskraaien op de film en ander nieuws

Een kleine filmploeg van The Garlicbirders toog vandaag naar Hoek van Holland. Qua zeeschepen vielen enkele containerkanjers op en de vele schepen, groot en klein, van het Loodswezen. Altijd de moeite waard, de scheepvaart op de Nieuwe Waterweg! Wat de vogels betreft was het echter vrij mager. Maar goed, voor de grote getallen kwamen onze knofvogelaars hier niet. Waar zij op hoopten was een nieuwe ontmoeting met de Hoekse Huiskraaien, deze in Nederland verder niet, en in Europa verder nauwelijks voorkomende migranten uit India en Midden Oosten; deze op een kruising tussen roek en bonte kraai gelijkende vogels; corvus splendens in het latijn: de prachtige kraai! En ja, zoals de eerste keer, pas aan het eind van hun tocht, de teleurstelling greep al licht om zich heen, ontdekten ze de dieren. Gezeten op het terras van het Vispaleis met ieder een grote bak met versgebakken kibbeling voor de neus (hoefden ze thuis niet meer te lunchen), daar kregen de Garlicbirders gezelschap van vijf huiskraaien, zowat onder handbereik! En dat resulteerde in dit filmpje:

(klik op deze link om het filmpje groter te zien)

BETER: DE GOEDE HOEK!
Ach beste knofvogelvolgers, dat zou de conclusie kunnen zijn na de Grote Hemelvaart Garlicbirder Vogelwandeling van afgelopen donderdag: Men zou de Kwade Hoek moeten omdopen in de Goede Hoek!
Ongelogen telden de Garlicbirders (die godbetere al om 7:15 ter plekke waren) op hun wandeling over de kop van Goeree, bij Kwade Hoek 53 (zegge: drieƫnvijftig) soorten. Waaronder de wielewaal, de snor en de blauwborst, waaronder twee op het strand parende boomvalken (!) en een handvol grasmussen; en waaronder, nieuw op de Garlicbirders Vogellijst, de braamsluiper! U kunt zich voorstellen dat het voor de Garlicbirders een heerlijke dag was!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie. Als je van ons een individuele reactie wilt, of nadere informatie wilt hebben, mail dan naar garlicbirders@me.com .

The Garlicbirders