woensdag 22 mei 2013

zwanenvervolg

Een triest en ook blij verhaal ineen, beste Knofvogelvrienden. Luister.
Enkele maanden geleden nestelde een zwanenpaar zich aan de westkop van de Bergsingel hier ter stede. U denkt: 'Ah! Domy en Nand natuurlijk!'. Dat denken wij dus ook. In het nest kwamen eieren en het ernstig en bedachtzaam broeden nam een aanvang. Gesteund door de voedselvoorziening door buurtbewoners, kwam het broedend paar het koude voorjaar goed door. Zo leek het, want helaas! het onheil sloeg toe: vader zwaan werd bruusk en fataal overreden! In de dagen erna verhoogden de buurtbewoners hun inspanningen en voorzagen de broedende moeder nu zelfs van voedzaam kippenvoer.
Tot zover het verhaal, zoals dat de Garlicbirders ter ore was gekomen.
Op de regenachtige Tweede Pinksterdag kwamen de Garlicbirders op een singelwandeling ook langs de Bergsingel. Ze hoopten er natuurlijk moeder zwaan met eventuele jongen te zien. Maar zij zagen niets, behalve een paar woerdjes. Dat leek dus niet best.

En dan gisteren, o blijdschap, wat zwom er in de singel voor The Garlicbirder's House? Ha! U mag niet meer raden: moeder zwaan met vijf kleine, gezond ogende jonkies. En dit gezelschapje was ook vandaag, onder grote publieke belangstelling in de singel aanwezig.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie. Als je van ons een individuele reactie wilt, of nadere informatie wilt hebben, mail dan naar garlicbirders@me.com .

The Garlicbirders