zaterdag 23 oktober 2010

Ruigpootbuizerd seizoensprijs!

Ach ja, lieve lezer, te lang heeft u nieuwe berichten op dit blog moeten missen. Wees er echter van verzekerd dat dit niet ligt aan een gebrek aan actie Garlicbirderszijds! Integendeel, zouden we bijna kunnen beweren. Een keur aan prachtige vogeltochten hebben de Garlicbirders de laatste weken weer achter de rug! Noemen wij slechts de Slikken van Voorne met als highlights een witte buizerd  en dodaarzen; de pier van Hoek van Holland met, en het moet niet gekker worden, de juveniele jan-van-gent en de goudplevier; en zeker niet te vergeten de 2,5 Jaar Garlicbirders Memorial Loop langs het Garlicbirdersmonument op de Hoge Veluwe met voortreffelijke raafwaarnemingen!  VERVOLG na de eerste foto's:


Maar Highlight of Highlights in het Garlicbirdersnaseizoen waren toch weer de Oktober Tiengemeten Garlicbirderdagen van 22 en 23 oktober jl.! In 1 dag, de meer dan voortreffelijke vrijdag, liepen de verzamelde Garlicbirders niet alleen het hele eiland rond (daarbij zo'n 20 kilometer over geaccidenteerd terrein afleggend), maar zagen zij op die ene dag zo'n 45 vogelsoorten, en konden zij weer een nieuwe soort aan de Garliclijst toevoegen: de, excusez le mot, RUIGPOOTBUIZERD! Deze roofvogel, want dat is het, wordt door waarnemingen.nl als zeldzaam bestempeld. Kunt u nagaan!
En natuurlijk was gewoon het lopen alleen al wederom een onvergetelijke ervaring voor onze knofvogelvrienden. De foto's bij dit artikel zullen duidelijk maken waarom, naar wij denken….








Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie. Als je van ons een individuele reactie wilt, of nadere informatie wilt hebben, mail dan naar garlicbirders@me.com .

The Garlicbirders