woensdag 28 juli 2010

Vogelparadijs bij Maasvlakte

Het moet, beste knofvogelvrienden, toch niet veel gekker worden! Pal onder de Eerste en de in aanleg zijnde Tweede Maasvlakte vonden The Garlicbirders gisteren op alweer een expeditie ware vogelparadijzen in de vorm van de Slikken van Voorne en het Voornse Meer! (Het ging hier overigens om een gemengd-beleg-expeditie: de broodjes waren deels voorzien van Ardenner Salami, deels van geitenkaas; een gelukkige combinatie zoals bleek.)
Even helemaal afgezien van de andere waarnemingen in deze gebieden, was de ontdekking van een enorme groep (misschien wel 1200) scholeksters, gemengd met honderden wulpen op de slikken een parel op de kroon der Garlicbirders. Verbijsterend, bijna schokkend dat onze club eerst nu van dit vogelparadijs op de hoogte moest raken. Er gaan stemmen op om de onderzoeksafdeling van de club eens duchtig te reorganiseren...
Leuk overigens om te weten, is dat de scholekster bij vogelvrienden ook wel bekend staat als Bonte Piet, en dat de Garlicbirders in hun clubjargon spreken van Arie's als het Nederlandse scholeksters betreft, en van Harry's als het om Britse exemplaren van deze soort gaat.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie. Als je van ons een individuele reactie wilt, of nadere informatie wilt hebben, mail dan naar garlicbirders@me.com .

The Garlicbirders