woensdag 24 oktober 2012

Baardmanshow en wilde zwaan

Ja beste knofvogelvrienden, even een bericht van The Garlicbirders direct van het Friese platteland (want daar zitten zij deze midweek). De knofvogelaars konden met het verslag van de Grote Baardmanshow van vanochtend (bij Jaap Deen's Gat, excusez le môt, aan het Lauwersmeer), met dit verslag konden zij niet wachten tot na thuiskomst. Zo'n 30 baardmannen en -vrouwen voerden een acrobatische en soms hilarische act op in het riet dat het pad naar de kijkhut aldaar omzoomt. U had deze beestjes, die op zich al over een zowel schitterend als komisch als innemend uiterlijk beschikken, eens moeten zien zwiepen en zwaaien in de bepluimde riethalmen dat het een aard had, voortdurend hun helder tinkelende roep ten gehore brengend. Het was een lust voor oog en oor! En dus zo'n dertig, hè...
Het Garlicbirdershart kon even verderop ook weer sneller kloppen, toen de vogelaars in een poel, temidden van enkele kleine zwanen, hun eerste wilde zwaan ontwaarden, daarbij geholpen door hun zelfbedachte ezelsbrug: WI-lde zwaan : WI-gvormige gele plek op bovensnavel. Wat een dag weer! Dit alles werd gevierd met een extra snee Fries suikerbrood, zoals u zult begrijpen!

dinsdag 16 oktober 2012

Keep it up!

Ach, lieve mensen, wat hebben The Garlicbirders het druk met van alles en nog wat en zeker ook met vogelen. Dat is de reden dat u nu toch alweer een tijd niks van onze knofvogelvrienden hebt mogen vernemen...Jammer, jammer, jammer.
Maar voor dit nieuwtje maken de vogelaars toch even tijd vrij om het u te melden. En tegelijk is het een soort coming out: want wist u dat zij na de nachtegaal een nieuwe schaamvogel hadden? Vast niet, je hoorde ze er niet over. Nooit.
Maar nu, nu zij deze stiekeme schande afgelopen zondag hebben kunnen uitwissen met de waarneming van een...keep, nu durven ze er rond voor uit te komen: deze vinkachtige was hun schaamvogel!
Tussen de regenbuien door was het, bij de Westplaat, op de Brielse Gatdam om precies te zijn. Daar in de struiken zat-ie, onmiskenbaar: een keep. Weer een soort op de lijst erbij. Een klein feestje, zoals u zult begrijpen.

(maar wie is nu hun nieuwe schaamvogel?)