vrijdag 20 april 2012

Uit elkaar!


Ach ja, beste mensen en vogelvrienden, het kon niet uitblijven: Nand en Soep & Boer zijn uit elkaar. Einde van een toch redelijk bizarre relatie die in ieder geval in het Rotterdamse de aandacht trok. Al ongeveer een week zien we Soep & Boer weer samen, zonder zwaan Nand in de buurt. De gansjes hebben (nog) geen hernieuwde aansluiting bij Kees en Brand gezocht. Ze doen alles weer met z'n tweeën en zo veel mogelijk tegelijk. Een enkele keer als Nand in de buurt is, lijken de drie zich niet goed raad te weten met hun houding. Bij de gansjes zowel als de zwaan ziet men soms even weer een stukje toenadering. Maar dat resulteert dan steevast in een snauw zijdens dan weer de ene, dan weer de andere partij, en is er ras weer sprake van verwijdering. Wat, zo vroegen The Garlicbirders zich af, wat is er toch gebeurd? Wat heeft zich in de singels achter Rotterdam Centraal afgespeeld? Natuurlijk gingen enkele knofvogelaars op onderzoek uit. Hier hun bevindingen en een theorie.
In de Spoorsingel zit nu zwanenvrouw Domy op een nest te broeden. Dat nest hebben ze samen, zij en Nand, de afgelopen weken gebouwd, zo goed als dat ging met Soep & Boer in Nand's kielzog. Het nest was op zeker moment gereed, en Domy legde haar eieren. En hier komt dan de theorie: Soep & Boer, in het spoor van toekomstig vader Nand, kwamen te dicht bij het nest. Nand had zich al een dikke maand  heel veel laten welgevallen van de kant van de gansjes, maar nu gingen zij te ver, nu kwamen zij te dicht bij de broedende Domy! En nu, nu het om zijn toekomstig nageslacht ging, nu maakte Nand ineens weer de reputatie van de mannetjeszwaan waar: hij heeft Soep & Boer met bijzonder harde hand te verstaan gegeven dat ze vanaf dat moment uit z'n buurt moesten blijven, en zeker uit de buurt van het nest! Nand's ongetwijfeld furieuze uitval moet enorme indruk op de gansjes hebben gemaakt. Ja, zo kan het verkeren. Maar laten wij hopen dat Kees en Brand ruim genoeg van hart zijn om Soep & Boer t.z.t. weer in hun clubje op te nemen. Een clubje dat als minstens 9 jaar bestaat.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie. Als je van ons een individuele reactie wilt, of nadere informatie wilt hebben, mail dan naar garlicbirders@me.com .

The Garlicbirders