zondag 26 februari 2012

Zeehonden en slechtvalken

Jaaa lieve mensen en andere vogelaars, The Garlicbirders gingen er vandaag weer eens ouderwets met broodjes knoflookworst (pepersalami dit keer) op uit. Niet helemaal in topconditie overigens, na een zeer smakelijke en bijzonder voedzame maaltijd gelardeerd met o.a. een Talisker 57ยบ North gisteravond te Wormer. Eropuit dus. Weer eens naar de Kwade Hoek op Goeree. Vanaf het parkeerplaatsje bij Oostdijk leverde het altijd fraaie eerste deel van de wandeling niet meer op dan een pimpelmees en een kraai (niets ten nadele...!). Bij de schorren echter, zo dachten onze altijd optimistische knofvogelaars, zou het wel beter worden....En dat werd het dus niet. Goed, in de verte wel vele tientallen plevieren, maar te ver om te kunnen zien wat voor, een handvol scholeksters, twee wulpen....Nog nooit waren daar zo weinig vogels gesignaleerd als nu. Maar echt drukken deed dit de pret niet. Op hun nieuwe Tretorn kaplaarzen doken ze nu de wilde schorren in, richting strand. Her en der vlogen piepers op uit de pollen en boven zee zwenkten meeuwen in wilde warreling dooreen. De wind werd kouder. En daar....op een strookje miniduin tussen de zandplaten, daar zat hij, wees de enige vrouwelijke Garlicbirder in het gezelschap: een slechtvalk! En behoorlijk dichtbij konden onze vogelvrienden komen. Dicht genoeg bij om door hun kijkers heel duidelijk het pelgrimskapje van het dier te zien, en zijn gele haaksnaveltje. Mooi beestje!
Nauw kwamen ze daarna op het strand, of daar zagen ze op verre zandbanken een stuk of vijftig zeehonden. Met het blote oog niet te zien, maar door de kijkers onmiskenbaar! Goed, het waren geen vogels, maar...nou ja, gewoon leuk!
En dat ze later, na langs het strand grote groepen gemengde meeuwen, eenden en scholeksters te hebben gezien, in een duinpan op een paaltje NOG een slechtvalk ontwaren...dat alleen al heeft hun dag gemaakt tot weer een onvergetelijke Garlicbirders Ervaring!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie. Als je van ons een individuele reactie wilt, of nadere informatie wilt hebben, mail dan naar garlicbirders@me.com .

The Garlicbirders