zondag 24 oktober 2010

Hooglander valt Garlicbirder aan!

Tijdens de verder voortreffelijk verlopen en bijzonder geslaagde Oktober Tiengemeten Garlicbirder Dagen (zie vorig blog) heeft er toch een naar voorval plaatsgevonden. Geheel onverwacht, en zonder daartoe ook maar enige aanleiding gegeven te hebben, werd Garlicbirder van het eerste uur D. door een schotse-hooglanderkoe aangevallen! Dit gebeurde, hoe wrang kan het leven soms zijn, luttele seconden nadat D. nog Garlicbird-collega P. van haar positieve gevoelens voor de schotse hooglander in het algemeen deelgenoot had gemaakt met de woorden: "er zit geen kwaad bij, bij die dieren".


Door haar kalmte te bewaren en er niet als een angsthaas vandoor te gaan, maar haar belaagster strak aan te kijken, daarbij gesteund door collega P., wist D. erger te voorkomen. Zij kwam uiteindelijk met de schrik vrij. En uit dit incident moge maar weer eens blijken dat:
A. wilde dieren, hoe aaibaar ogend ook, nooit te vertrouwen zijn, en
B. vogelen allerminst de suffe bezigheid is waarvoor deze maar al te vaak wordt gehouden, maar integendeel een onverschrokken geest en een gestaald lichaam vereist!

zaterdag 23 oktober 2010

Ruigpootbuizerd seizoensprijs!

Ach ja, lieve lezer, te lang heeft u nieuwe berichten op dit blog moeten missen. Wees er echter van verzekerd dat dit niet ligt aan een gebrek aan actie Garlicbirderszijds! Integendeel, zouden we bijna kunnen beweren. Een keur aan prachtige vogeltochten hebben de Garlicbirders de laatste weken weer achter de rug! Noemen wij slechts de Slikken van Voorne met als highlights een witte buizerd  en dodaarzen; de pier van Hoek van Holland met, en het moet niet gekker worden, de juveniele jan-van-gent en de goudplevier; en zeker niet te vergeten de 2,5 Jaar Garlicbirders Memorial Loop langs het Garlicbirdersmonument op de Hoge Veluwe met voortreffelijke raafwaarnemingen!  VERVOLG na de eerste foto's:


Maar Highlight of Highlights in het Garlicbirdersnaseizoen waren toch weer de Oktober Tiengemeten Garlicbirderdagen van 22 en 23 oktober jl.! In 1 dag, de meer dan voortreffelijke vrijdag, liepen de verzamelde Garlicbirders niet alleen het hele eiland rond (daarbij zo'n 20 kilometer over geaccidenteerd terrein afleggend), maar zagen zij op die ene dag zo'n 45 vogelsoorten, en konden zij weer een nieuwe soort aan de Garliclijst toevoegen: de, excusez le mot, RUIGPOOTBUIZERD! Deze roofvogel, want dat is het, wordt door waarnemingen.nl als zeldzaam bestempeld. Kunt u nagaan!
En natuurlijk was gewoon het lopen alleen al wederom een onvergetelijke ervaring voor onze knofvogelvrienden. De foto's bij dit artikel zullen duidelijk maken waarom, naar wij denken….