zaterdag 24 april 2010

1 dag, meer dan 50 soorten!

Ja, lieve knofvogelvrienden, 't was weer een onvergetelijke dag! Onze Garlicbirders stapten weer eens op het veer naar Tiengemeten (met met knoflookworst belegde broodjes, wit en bruin) en scoorden niet alleen de holenduif als nieuw voor de lijst, maar ook als waarneming de: zwarte ruiter, grote en kleine zilverreiger, lepelaar, slobeend, krakeend, kluut, zomertaling, meerkoet, bergeend, scholekster, witte kwikstaart, kievit, tureluur, canadese gans, veldleeuwerik, gierzwaluw, boerenzwaluw, buizerd, blauwe kiekendief, putter, rietzanger, brandgans, nijlgans, grauwe gans, kuifeend, tjiftjaf, fitis, groenpootruiter, kraai, koolmees, kauw, kokmeeuw, zilvermeeuw, blauwe reiger, merel, boompieper, tapuit, wintertaling, grutto, rietgors, spreeuw, bruine kiekendief, aalscholver, bonte specht, knobbelzwaan, bontbekplevier, oeverloper, waterhoen, fazant, fuut, ekster en de houtduif. En dat in nog geen 6 uur!

zaterdag 17 april 2010

GOUD!

Het zat er al wel aan te komen, beste vogelliefhebbers, met die bijna zekere waarneming van Garlicbirdster D., en nu vandaag, op de Hoge Veluwe, in het Otterloosche Bos, was het dan zover: een honderd procent zekere waarneming van een goudvink! Of zelfs, een goudvinkpaartje. Nee het is echt niet te missen, want man, man, wat is dat mannetje rood! Met niets in de Nederlandse natuur te vergelijken hoor. Goud dus, voor de aanwezige Garlicbirders!
Het was sowieso erg prettig daar op die Veluwse velden & dreven. De jas kon uit, zodat de felbegeerde Garlicbirders T-shirts konden schitteren in de zon; boven de vogelaarshoofden jubelden tientallen leeuweriken hun lof der schepping, en her & der aan de einder keek dromerig wild herkauwend en op veilige afstand naar het kleine clubje naar knoflook ruikende vogelvrienden. Want ja, ook nu waren er met knoflookworst belegde broodjes mee. Dit laatste overigens zou wel eens één van de laatste keren kunnen zijn. Binnen de Garlicbirders gaan invloedrijke stemmen op om de knoflookplicht af te schaffen. We komen hier zeker op terug........

zondag 4 april 2010

Kwade Hoek lang niet slecht!

De eerste echte Garlicbirdersexpeditie van dit jaar, want broodjes met knoflooksalami in de dagrugzakjes! Het was de tweede keer dat The Garlicbirders De Kwade Hoek aandeden. Veel regen voorspeld voor deze dag, maar met behulp van het weerprogramma op hun iPhone hadden onze knofvogelvrienden Goeree, want daar ligt De Kwade Hoek, als gunstigste mogelijkheid uitgekozen, en terecht! Geen regen van betekenis ondervonden zij; ja, zelfs een enkele zonnestraal kregen zij te zien. En vogels. Veel vogels toch weer. De ruimte ontbreekt om hier alle soorten te noemen, maar een willekeurige greep geeft toch een beeld: bruine kiekendief, rietgors, boompieper, tureluur, wulp, kievit, roodborsttapuit, bergeend, fazant drieteenstrandloper, rotgans...ach, wat een gevarieerd geheel! En dan dat mooie, afwisselende duin-, schorren- en strandlandschap. En de rust van zo'n Eerste Paasdag (geen eieren gevonden overigens)...geen nieuwe soort voor de lijst echter. De mogelijke goudvinkwaarneming van Garlicbirdster D. is te onzeker...maar dit mocht de pret weer eens niet drukken.