zondag 30 augustus 2009

Waar zijn zij gebleven?

Waar o waar zijn toch die regimenten nordic walkers gebleven die eertijds menig natuurpad afschuimden? Hun vrolijke kout hoorde je reeds van verre, hun geschater, het geplok van hun stokken.....het kan toch niet zo zijn dat deze kleurig ge-windjackte singles in het niets zijn opgelost, of...allemaal een partner hebben gevonden? Nee, begrijp ons, Garlicbirders, niet verkeerd, echt missen doen we deze wonderlijke wandelaars niet, maar toch....we zijn wel ongerust. Waar zijn ze gebleven?

dinsdag 18 augustus 2009

Boomvalk!

Hier een kort knofblog uit Appelscha: Honderd procent zeker een
boomvalk. Heftig!!!

zaterdag 15 augustus 2009

Inzicht in Zeeland


Ach ja, The Garlicbirders komen overal, ook in Zeeland. Prachtig land hoor, schilderachtige stadjes en dorpen, maar voor ons geen nieuwe vogelontdekkingen. We zagen er wel zoveel toppereenden, dat we aan ons verstand begonnen te twijfelen. En daarna aan ons waarnemingsvermogen. Vervolgens hebben we aan rijkbegroeide waterkanten uitgebreid zitten delibereren en argumenteren, we hebben onze vogelgids deels zitten beduimelen en onze oogkassen zowat blauw geduwd d.m.v. onze verrekijkers, tot we er uit waren: Niet uitgesloten dat onze topperwaarneming te Asperen e.o. een authentieke is, maar wat we in Zeeland maar steeds in de sloten en kanalen zien zwemmen, dat moeten wel kuifeenden zijn! Is onze vogellijst nu nog wel betrouwbaar? Als we de topper als onzeker neerzetten, dan wel. Je moet eerlijk en transparant durven zijn, dunkt ons.
Vandaag trouwens doorn het Noordhollandse Waterland gebanjerd. Opvallend veel torenvalken. Garlicbirder P. begint zich te ontpoppen als torenvalkexpert (zoals zuster D. inmiddels fazantexpert is)! Verder wulpen en kieviten, maar vooral boerenzwaluwen, spreeuwen, duiven, kraaien en meeuwen en (ons hart sprong op) een flinke mussenkolonie. Het zal wel aan he seizoen liggen.

maandag 10 augustus 2009

feest van jewelste!


Nou, het was me het feestje wel, zaterdag in Middelburg. The Garlicbirders vielen met hun neus in de boter: Er was kermis op de Markt van de Zeeuwse hoofdstad. En natuurlijk werden zeeuwse lekkernijen als bolus, zeeuwse kaas en mosselen niet geschuwd. Die laatste natuurlijk overgoten met een stevig glas belgisch bier. En dan nog een snel rondje langs de ouwe culturele erfgoederen en zo, en dat alles zonder verrekijker & knoflook! Het weer werkte ook mee, maar dat schijnt de gewoonte te zijn in Zeeland.
De lezer begrijpt dat het een dolle dag was, en moet dan nog weten dat het een latertje werd: we waren pas na het 8-uur-journaal weer thuis!

Inmiddels hebben we alweer een mooie knofvogelwandeling achter de rug (eentje die begon in het wel zeer suffe dorp Woudenberg, maar bij een pracht van een afwateringskanaal -o.a. boomklevers en roodborsttapuiten gezien-), en een dagje duinen en strand ZONDER kijker maar MET knoflookworst.; bij het Pan Bos.

vrijdag 7 augustus 2009

Ware Feestweek!

't Was me het weekje wel zeg!...Ontdekken we die hongaarse knoflookworst (zachte smaak, bij AH bij het verse vlees), heer-lijk! Zit nu standaard in het Garlicbirders Knofbroodjes Pakket. Maar! En! Of het nou door die nieuwe knofworst komt of niet: We hebben heeeel leuk gescoord qua gevederde vrienden, de afgelopen week. En dat in een toch al succesvol knofvogelseizoen! Een feestje is nu wel op z'n plaats, dachten wij zo. En daarom reizen The Garlicbirders morgen af op Zomertoer naar Middelburg. Even de teugels laten vieren met een bezoekje aan bijvoorbeeld Pannenkoekhuis De Kabouterhut (even geen knolook dus!).
Dat zal me wat worden...!



En, o ja! Je kan lid worden van dit blog! Meld je hiernaast aan!

dinsdag 4 augustus 2009

Zotte Zomerkorting!

Om de indeling van de KNOFEEND als genotype te vieren, geven The Garlicbirders een Zotte Zomerkorting op de The Garlicbirders Kwaliteits T-shirts! Hoe hoger de temperatuur, hoe hoger de korting of zoiets...informeer bij het Garlicbirders Informatie Centrum.



En voor wie niet op The Garlicbirders Chronicle is geabonneerd: hier een knofvogelfilmpje

maandag 3 augustus 2009

Knofeend


Heugelijk dat we heden de purperreiger mochten ontdekken, geweldig dat we 2 ijsvogeltjes zagen, maar historisch dat wij, The Garlicbirders, vandaag de witteborsteend officieel als soort hebben erkend, en wel met de naam KNOFEEND!

Het is tekenend dat op het hele internet geen goeie afbeelding van deze eend is te vinden, terwijl je dit type toch zeer regelmatig tegenkomt. Het beest beschouwt men eenvoudigweg niet als aparte soort. Voor ons knofvogelaars dus is het wel een aparte soort. Zodra we een goeie foto van deze watervogel hebben, komt-ie op onze vogellijst, de knofeend!

zaterdag 1 augustus 2009

MEES


Zagen we gisteren in een hele kluit meesjes in het Oisterwijkse Bos weer eens staartmeesjes. Geen zeldzame beestjes (ze staan ook op onze raamlijst), maar wel zeldzaam leuk. De staartmees dingt mee naar de titel van The Garlicbirders' Leukste Vogel Ever, in de gelijknamige prestigieuze competitie. Jij kunt trouwens ook kandidaten aandragen. De enige voorwaarde voor mededinging is dat jouw uitverkoren vogel voorkomt op de The Garlicbirders Vogellijst. Kan je altijd even bij ons navragen. We hopen binnen afzienbare tijd een eerste longlist voor de competitie te kunnen publiceren! Mensen, mensen, wat belooft dit spannend te worden!