vrijdag 17 augustus 2012

The Garlicbirders go exotic!


Ja, beste knofvogelvrienden, u zult wel gedacht hebben ‘waar blijven ze nou?’. Toch alweer een aantal weken  geleden is een Garlicbirders-expeditie uit Denemarken teruggekeerd, en tot nu toe heeft u er niks over gehoord! Was het soms geen succes?
Nou, om gelijk de zaken maar eens duidelijk te stellen: De expeditie naar Denemarken was zelfs een groot succes, met maar liefst 84 waargenomen soorten onder welke 1 nieuwe op de lijst in de vorm van de kleine strandloper! En onder die 84 toch wel bijzondere als de zeekoet, grote zee-eend, grote stern en grauwe klauwier! En dat alles in de niet zo vogelrijke zomerperiode!
Prachtverhalen kunnen de expeditieleden vertellen. En misschien doen ze dat op deze plek nog wel een keer. Maar Denemarken, hoe vogelrijk ook, zal toch geen exotisch gevogelte hebben opgeleverd…vanwaar dan die titel boven dit blog? Ik hoor het u vragen…
Welnu, op een Garlicbirders Video Avond kwamen onlangs oude particuliere reisvideo’s van enkele Garlicbirders aan bod. En, surprise! Daar waren exotische vogels in het wild op te zien, soms bij naam genoemd! De treurmaina in Thailand aan de voeten van een enorme boeddha; kleine pelikaan, zwartkopreiger, slangenhalsvogel en hamerkop in Gambia! Een beter bewijs dan deze privé-opnamen kon natuurlijk niet geleverd worden. U begrijpt de opwinding van die avond, immers: wat één Garlicbirder waarneemt, nemen alle Garlicbirders waar! Fantastische weken dus, alles bij elkaar!

nieuw op de Garlicbirderslijst!