zondag 24 juni 2012

het vreselijk vermoeden bewaarheid

Och, lieve mensen en knofvogelvrienden, wat wij alweer weken geleden vreesden, blijkt nu bewaarheid. Gansje Boer is dood. Verwacht en toch onverwacht, deze tijding die wij in de Provenieuws van juni moesten lezen: zijn grijsgevlekte lijkje is, en dat moet al in april zijn geweest, in de Spoorsingel gevonden!
Of er sprake is van moord of doodslag, dan wel een natuurlijke dood, we zullen het wel nooit te weten komen. Maar in ieder geval is er nu die zekerheid...
En hoe is het met Soep? Na een laatste waarneming ook alweer weken geleden bij de Noordsingel is dit gansje ook uit het zicht verdwenen. En Brand, die we drie weken geleden plotsklaps weer aan de oever van de Provenierssingel zagen? Ook niet meer gezien. Van de wijd en zijd bekende ganzenclub van vier verblijft alleen de canadees Kees nog op het oude honk. Wat een dramatisch voorjaar is het geweest, hier in de singels achter station Rotterdam Centraal!
Een grote rol in het drama speelde zwanenechtpaar Domy en Nand. En zij zorgen met hun nu nog vijf kuikens sterke kroost nog steeds voor spektakel en reuring. Al is het allervertederendste wel van de zwanenjongen af, het zwanengezin is nog immer een grote publiekstrekker.


Niemandsland

The Garlicbirders hebben nog geen inzending met het juiste antwoord op de vraag van vorige keer: waar is dit fraaie stukje kust? mogen ontvangen.  Stiekem is een delegatie van The GB's er gisteren alweer geweest. Met een gast ditmaal...de 85-jarige moeder van één van hen. Daaruit zou u kunnen  begrijpen dat het niet om een zeer bergachtig terrein gaat....Misschien een hint?
Overigens kwam het groepje er weer helemaal niemand anders tegen....

een verre kust?
Mocht u inmiddels weten waar dit is, schroom niet om dit aan The Garlicbirders te melden
en maak kans op een tochtje ernaartoe!


zondag 10 juni 2012

Brand en het paradijs


't Is even een paar weken niet echt vogelweer geweest. Het enige wat The Garlicbirders de afgelopen twee weken aan vogelen hebben gedaan, is naar Springwatch op de BBC gekeken. En toch wel noemenswaard is de waarneming die een GB'er afgelopen vrijdag deed: hij zag in het voorbijgaan aan gene zijde van de singel gans Brand lopen! Brand gakte als een gek richting Kees die aan deze zijde van de singel stond. En ook flink stond te gakken. Dus Brand leeft nog. Nu ja, hij is na die waarneming niet meer gezien, maar vooruit!
Allez! Stond het vogelen tot vandaag op een laag pitje, vanochtend scheen de zon en was de wind flink gaan liggen, dus…binnen no time waren de Garlicbirders vertrokken met medeneming van kijkers en lange broodjes met gewone kaas ditmaal. En wat was het weer fijn en prachtig, potjandorie! En waar waren zij? Zie het filmpje, en weet dat rond die plek echt van alles is te vinden: blauwborst, cetti's zanger, nachtegaal, kneu, visarend, havik kiekendief, lepelaar, goud- en zilverplevieren, fuut, oeverzwaluw, dodaars, berg-, krak- en slobeend, mezen, goudvinken en soms een zeekoet. En konijnen, reeën en zeehonden. En dan is dit nog maar een greep. Waar is dit paradijs? Wie het weet mag het zeggen, maar onze knofvogelende vrienden houden het 't liefst een beetje voor zichzelf....

Bekijk dit fraaie, prettig korte filmpje in breedbeeld, klik hier