zondag 8 mei 2011

3 dagen Friesland, 1 ochtend Groene Jonker: 5 nieuwe soorten!

Leuk he, zo'n berichtje rechtsreeks van het front, zoals dat berichtje van verleden week over de regenwulp in Friesland! De Garlicbirders schuwen de nieuwe media duidelijk niet! Maar goed, een dieptereportage achteraf blijft z'n waarde behouden, dus daarom nu:

Dolle boel in de Alde Feanen (Fr.)
Ach mensen, dat waren me drie bijzondere dagen voor onze Garlicbirders, verleden weekend. Zij hadden hun intrek genomen in een hotel op een camping te Eernewoude, waarvandaan zij niet alleen letterlijk een schipbreuk veroorzaakten, maar ook weidse wandelingen ondernamen. In totaal zagen zij op die tochten 71 (jawel, eenenzeventig) soorten vogels, waaronder 2 nieuwe: de vorige week al door hun gemelde regenwulp (+/- 40 stuks!), maar ook de zwartkopmeeuw (1 stuks) waarvan u vast niet wist dat die bestond...

Snel succes in de Groene Jonker
En dan gaat er een clubje Garlicbirders gisterochtend 'even' naar natuurgebiedje de Groene Jonker bij Nieuwkoop, zijn ze de auto nog niet uit, of ze zien een stelletje voor de Garlic Birdlist nieuwe ringmussen....Grappiiig! (de gemiddelde Garlicbirder gaat met zijn of haar tijd mee, merkt u wel). En van de in totaal 48 soorten die ze er in het tijdsbestek van een paar uur zien, is er dan ook de exotische Indische gans die als nieuw op de lijst kan worden bijgeschreven! En ook te gek was de akoestische waarneming van een roerdomp, een onmiskenbaar en indrukwekkend gehoemp dat uit een rietkraag onze vogelvrienden tegemoet klonk. Ook een waarneming goed genoeg voor de lijst!
Wat een heerlijk voorjaar qua gevogelte! En niet vergeten te vermelden: er is toch wel weer flink wat knoflooksalami doorheen gegaan, de laatste vier, vijf weken.