zondag 27 februari 2011

Kuifduikers in nieuwe kijkers!

Ach, ach, beste mensen, wat een geweldige dagen weer voor The Garlicbirders! Het begon er zaterdag 26 februari al mee dat de hele knofvogelvereniging werd uitgemonsterd met nieuwe, krachtigere en optisch nog betere kijkers (voor de liefhebber: het gaat hier om de modellen VBN Arend 10x42, en Pentax DCF SP 10x43, beide van het dakkanttype).


Natuurlijk popelden onze vogelvrienden om met de nieuwe aanwinsten het veld in te gaan. En natuurlijk heb je voor zo'n expeditie het liefst droog weer. Heeft u het zondag 27 februari drooggehouden met dat regenfront dat maar boven ons land bleef draaien? The Garlicbirders in ieder geval wel! Zij gingen gewoon naar Goeree Overflakkee...
En daar, in de Haven van Stellendam tussen de krakeenden, treffen zij weer die fuutachtige beestjes aan die zij er vorige maal ook zagen, maar nu bij tientallen. En nu durven zij determinatie dan toch aan: kuifduikers! Ja, ik hoor het u al zeggen: "wisten zij dat wel zeker? Kon het niet ook om geoorde futen in winterkleed gaan?". Wel, laten we ervan uit gaan dat The Garlicbirders daar ook aan gedacht hebben en daar ook zeker naar gekeken hebben, en dat zij, als zij zeggen dat het kuifduikers waren dit op deugdelijke grond doen. Dus: een nieuwe vogel op de Garlicbirders List! Gefeliciteerd, beste knofvogelvrienden! (Trouwens, ook nu weer flamingo's, en roodhalsfuten en vele soorten meer gesignaleerd!)
En o ja, voor de lunch waren er ditmaal volkorenboterhammen met pindakaas, en kinderbananen.