dinsdag 28 december 2010

seizensijzoen, eh...sijzenseizoen!

Denk niet, lieve lezer, dat de Garlicbirders tussen het runderincident op Tiengemeten en nu stil hebben gezeten. Neen! Fraaie tochten in Kwade Hoek en rond Oostvoornse meer (brilduikertjes, roodhalsfuut!) hebben zij gemaakt. En de laatste weken waren er de The Garlicbirder's Sneeuwvogeltochten, intens beleefde evenementen in, jawel, de regio Rotterdam waar naar het leek, het Sijzenseizoen was losgebarsten!

In de Broekpolder bij Shell-stad Vlaardingen troffen onze Garlicbirders een boom vol sijzen aan. Weer een vette uitbreiding van The Garlicbirder's List of Birds! En een week later, kan dit nog toeval zijn?, stuitten onze de koude trotserende vogelvrienden op ook weer een boom, maar nu een afgeladen met....barmsijzen! Het moet, zo horen wij de lezer reeds denken, niet veel gekker worden! Maar het is de waarheid, en alweer een nieuwe soort op The List! Deze laatste ontmoeting vond plaats bij de Ackerdijkse Plassen, net boven het inmiddels wel erg bombastisch tot Rotterdam The Hague Airport omgedoopte Vliegveld Zestienhoven.
Om u op de verrassende schoonheid van de regio Rotterdam te wijzen zijn hier nog enkele GB-kiekjes, gemaakt tijdens de Grote Sijzen Expedities van december 2010.
(Leuk weetje overigens: op dit soort winterexpedities nemen The Garlicbirders geen broodjes knoflookworst mee, maar met pindakaas besmeerde sneden)