zondag 16 mei 2010

Merveilleux Melissant!

Het moet, lieve lezers en knofvogelvrienden, toch niet gekker worden! Nou hebben The Garlicbirders weer een mooi en stil natuurgebied ontdekt in ons zo vaak als eivol afgeschilderde landje. Op Flakkee dit keer, bij het romantisch klinkende Melissant (betekent gewoon: de zandplaat van Melis). Een werkelijk prachtig natuurgebied langs de Grevelingen. En erg rustig, want behoorlijk afgelegen. The Garlicbirders hadden de reis goed voorbereid, o.m. door op Google Maps Streetview al een deel van de route te volgen. Omdat men ook welbewust had besloten op deze expeditie GEEN knofbroodjes mee te nemen (paarderookvlees zat er ditmaal op de kadetten), was het natuurlijk extra spannend: zou men de weg wel vinden? Zou men ueberhaupt wel iets meer zien dan meerkoeten en wilde eenden? Welnu, uw knofchroniceur doet het deugd te mogen melden, dat het doel zonder een enkel probleem werd bereikt, en dat onze knofvogelaars niet alleen vele bekende soorten aantroffen, maar ook 4 (VIER!) nieuwe soorten!!! De dwergstern, de oeverzwaluw, de zilverplevier en de zomertortel....Nou vragen wij u! En dat, ja, u las het goed, op knoflookloos rookvlees! Het moet niet gekker worden!

woensdag 5 mei 2010

't Zit wel snor!

Vroeg, beste knofvogelvrienden, vroeg waren we al aan de wandel in de Kwade Hoek, deze Bevrijdingsdag. Al snel hoorden wij tussen het riet vandaan een snorrend geluid, een onmiskenbaar geluid dat we al diverse malen elders hoorden, een snorrend geluid dat slechts aan één (1) vogelsoort kan worden toegeschreven: de snor. Maar nu hoorden we het duidelijker en dichterbij als nooit tevoren! Het bijbehorend beestje kregen we echter ook nu niet te zien.
Hier, zo besloten de aanwezige Garlicbirders, was thans overleg op zijn plaats. Zouden de Garlicbirders voor het eerst sinds hun bestaan besluiten een vogel op de lijst te zetten die zij niet hadden gezien, maar slechts op het horen snorren hadden gedetermineerd? Het slechts op gehoor determineren is een in de vogelaarswereld volledig geaccepteerde praktijk. Echter tot nu toe niet in Garlicbirderskringen. In het nu volgende beraad, waarbij broodjes pepersalami voor de inwendige mens zorgden, besloten de knofvogelaars om bij hoge uitzondering de snor op de lijst toe te laten. Zonder hem ooit in levenden lijve te hebben gezien. Een gedenkwaardige, en overigens ook bijzonder prettige dag, daar op Goeree!