zondag 21 maart 2010

Rot op Tiengemeten!

Dat moet voor de vogels van Tiengemeten een onvergetelijke gebeurtenis zijn geweest: Jan Rot trad zondagmiddag op bij Herberg Tiengemeten! Met z'n Halelujah! optreden.
Daar kwamen de twee Garlicbirders-verkenners achter toen zij het veer terug naar het vasteland namen: waar zij aan boord stapten, stapten een paar honderd Rot-fans aan wal. Maar dit terzijde.
Vandaag, zo begrijpt de lezer, is Tiengemeten weer eens door The Garlicbirders aangedaan. Een eerste voorjaarsverkenning, dus hoefde er geen knoflook mee (voor de nieuwsgierigen: beleg voor vandaag was camembert en pindakaas, echt waar). Nou lieve mensen, dat viel weer niet tegen! Ten eerste het weer: Nog een beetje naregen in Nieuwendijk, maar verder geen spatje meer, en later zelfs de zon...
En dan de beestjes. Weer tientallen soorten gezien. Om maar wat te noemen: pijlstaart, krakeend en wintertaling; bergeend, smient en grote canadees; tientallen pittige puttertjes en honderden kuifeendjes met opwaaiende kuifjes; biddende torenvalken en majestueus zwevende kiekendieven; haasjes heel parmant (ook de non-bird sector heeft de belangstelling van de Garlicverkenners) en diverse lijkjes (de dood, zo weet elke waarachtige Garlicbirder, is deel van het leven). Het was kortom weer geweldig, daar op dat eiland aan 't Vuile Gat, leren wij uit de rapportage van de Garlic-scouts. Dat belooft wat voor het Tweede Garlicbirders Tiengemeten Weekend in mei! En niet vergeten aan de vogels te vragen hoe het optreden van Jan Rot was!

zondag 7 maart 2010

...en de kolgans!

Nauwelijks hebben de Garlicbirders de tafeleend verwerkt, of er is alweer een nieuwe ontdekking die alle aandacht opeist, maar de harten ook weer met trots vervult: vanmiddag om 14:30 uur ontdekken twee van de trouwste Garlicbirders temidden van een grote groep grauwe ganzen (respect man!) de eerste van een hele club KOLGANZEN. Op de Steinse Tiendweg, bij Gouda ergens. Zonder knoflook, maar in een frisse gevoelswind van -2 graden en onder een heldere hemel! Wat een feest weer! En wat een succesvolle club, die The Garlicbirders! Het kan haast niet anders of de felicitaties stromen straks binnen. In ieder geval van ons een welgemeend: chapeau!


En ook bedankt alle andere ganzen, smienten, berg- en wilde eenden, de buizerd, meerkoeten, waterhoen, zwanen, vinken, putters, mezen, kievitten, scholeksters, merels, kraaien en alle anderen!