zondag 24 januari 2010

Verrassend eind, voorzichtig begin

Ach ja, vrinden van het knofvogelen, het is alweer te lang geleden dat er iets op dit blog verscheen! Nou is, zoals je weet, dit seizoen niet het beste der vogelseizoenen, dus ook wij, Garlicbirders, gaan er wat minder op uit dan in andere jaargetijden.Maar...we gaan er wel op uit! En daarom nu zelfs 2 Garlicbirding Events in 1 bericht!
Verrassend was de Garlicbirders D en P Memorial Uitstap van vorig jaar. Op 28 december natuurlijk. Naar de Kwade Hoek bij Goedereede. Wat ook weer een bijzonder duin-/strand- en schorrengebied. En wat zat ook het weer mee. Het meest is ons bijgebleven van dit nieuw door ons ontdekte gebied: de kramsvogels en de koperwiek, de honderden puttertjes en vinkjes in een duinbos, het wilde pauwenclubje bij een watertje en de massaal met de branding heen en weer rennende strandlopertjes; maar vooral herinneren wij ons de groene specht. Nog nooit zagen wij zo'n vogel zo lang en zo goed. En hoe fraai was zijn kleurige vlucht in het zonlicht! Een cadeautje!


En vandaag was er The Garlicbirders First of the Fine Events. Naar de Duinen van Voorne. Met knoflooksalami. Rond het vriespunt en windstil. En eigenlijk nog te vroeg voor sensatie. Maar voor wie van mezen houdt, zoals de 'mees'te Garlicbirders, wel al genieten geblazen: Kool-, pimpel- en staartmees gaven in groten getale acte de presence! Vinken bij de vleet. En op het eind zeker een groenling, en zeer waarschijnlijk roodborsttapuiten. Maar wellicht hier het aardigst, op een eilandje in het Brede Water, was de buizerd met de witte kruin. We hebben hem meteen aangemeld als Friend of the Garlicbirders!

En als goedmakertje voor onze wat al te lange stilteperiode, en als voorproefje van een nieuwe lente, hier dan een filmpje uit de roemruchte Ducksingel Productions-stal: