vrijdag 31 juli 2009

DODAARS!


Gingen we toch, en nu met een nieuwe hongaarse knoflookworst op onze broodjes, naar de Kempen waar de specialiteiten: dodaars, roodborsttapuit en taigarietgans zijn, en zagen we daar: inderdaad de roodborsttapuit (heel veel) en 1x in een stil ven de dodaars! het was D. die hem ontdekte, wat natuurlijk extra leuk was, omdat P. al eerder dodaarsjes had gespot in de Rhoonse Grienden en D. nog niet eerder. Voor P. was het leuk om nu het diertje in zomerkleed te kunnen zien. De lezer begrijpt: het was me daar een feest, bij dat kempens ven! Toeval of niet, het 'stompkontje' ontdekten we vlak nadat we het broodje met de nieuwe hongaarse worst hadden genuttigd (zelf denken we natuurlijk niet aan toeval)....

woensdag 29 juli 2009

Weer raak! De toppers bij de Linge!


Ineens was het ons duidelijk: dit moest een topper zijn, en dan misschien wel het mannetje in zomerkleed, maar...een topper! In een wiel bij de Linge.
En dan blijkt het onvolwassen mannetje precies aan onze waarneming te voldoen.Ge-wel-dig! Wat we nou precies gisteren bij Oene hebben gezien, waarschijnlijk ook toppers, maar dat is nu niet meer hard te maken
En...ook leuk! Nou hebben we het hele bontespechtengamma compleet!Dit was echt de kleine: beetje gedrongener, niet zoveel rood, daar bij Asperen, aan de Linge.
En dan moet je ook nog weten, en dit zeg ik met het schaamrood op de kaken, geheel zonder knoflook dit keer. Maar morgen gaan The Garlicbirders weer inkopen doen, dus straks gewoon weer knoflookworsten in onze rugzak.

dinsdag 28 juli 2009

verwarring...een nieuwe eend?


Ach mensen, waar we nou weer mee zitten: zagen we in de Nieuwe Wetering bij Oene vandaag drie donkergekleurde eendjes zwemmen, en even later opvliegen waardoor ze hun witte, doorlopende vleugelranden vertoonden, en nou komen we er maar niet achter of het een nieuwe soort op onze lijst betreft of niet! Waren het vrouwtjeskuifeenden? Maar waar was het kuifje dan? Vrouwtjestafeleenden? Tja, ook niet 100% zeker...Vrouwtjeswitoogeenden dan? Mogelijk, maar witoogeenden komen hier niet veel voor naar wij begrijpen...Achgottegottegot....we hadden wel broodjes met chorizo bij ons. Maar ook met kaas.

zondag 26 juli 2009

5 Nieuw op de lijst!


Ge-wel-dig!!! Vijf nieuwe soorten op de lijst, alleen door over de dijk van Bruinisse naar Zierikzee te wandelen. We hadden vandaag knoflooksalami op onze broodjes.
Oeverloper, steenloper, zwarte ruiter (onzeker), graspieper en rotgans.... En dan nog een niet te determineren eend (tja,...ik denk een vrouwtjesnonnetje???), maar Knofvogelzuster D. houdt het op een soepeend, dus bij zo'n meningsverschil zeggen de knofregelementen dat opname in de lijst niet mag.
Toch een dikke 18 km gelopen, ongetraind en op niet echt wandelschoenen.

woensdag 15 juli 2009

Vreemde vogels


Ja hoor, ook voor vreemde vogels ruimen we hier een plaatsje in. Deze twee rare knakkers kwamen we op ons werk tegen. Te bijzonder om verder geen aandacht aan te besteden.

zaterdag 4 juli 2009

Bericht uit Friesland

Krijgen wij mobiel door dat onze garlicbirdster D. in Friesland heeft gespot: de zwarte stern, en een hele roedel mattende kemphanen! Nieuw op onze lijst! Nou kenden wij die haantjes al wel van dat geweldige poldertje in Blijdorp Zoo, maar in het wild....nee, dat durfden we niet te dromen; bravo D.! En die zwarte stern is natuurlijk ook mooi meegenomen....De The Garlicbirders Birdslist staat nu op 116. Een lachertje wellicht voor de traditionele vogelaar, maar wij zijn er trots op! Iemand nog interesse in een T-shirt?

vrijdag 3 juli 2009

Nu verkrijgbaar: Garlicbirders T-shirt!!!


Ja beste vrienden, het is eindelijk zover: je kunt nu zo'n prachtig Garlicbirders T-shirt bestellen! In de maten s t/m xxl. Stuur voor nadere informatie een mailtje naar The Garlicbirders. Zorg dat je erbij komt en loop rond in zo'n heerlijk Garlicbirders kwaliteits-T-shirt!