maandag 29 juni 2009

De Blauwborst


Bij diverse natuurmonumenten werden wij al lekker gemaakt met plaatjes van de blauwborst. 'hier is de plek om dit bijzondere vogeltje te ontmoeten', riepen de informatieborden ons toe....Nou, mooi niet dus. Niet voor ons, tweederangs amateurs, weggelegd, een ontmoeting met zo'n klein beestje....
Tot we weer eens op het onvolprezen Tiengemeten zijn...ach, lees het relaas van garlicbirder P.: "Sta ik te plassen, zie ik verderop iets kleins in een boompje...verrekijker in de ene nog vrije hand: hee, nog niet eerder gezien! D. geroepen (ben dan al wel uitgeplast) die op de heuvel zat uit te puffen.Die spreekt het verlossende woord. Een blauwborst! Even later zien we er nog een, en nog veel duidelijker en dichterbij. Het gaat hier om de witsterblauwborst om precies te zijn. Wat een triomf! Om het te vieren, en omdat we al aardig trek beginnen te krijgen, gaat de rugzak open...zware knoflookwalmen bezwangeren de lucht boven Tiengemeten...".

zondag 28 juni 2009

The Garlicbirders online!



Ja beste mensen! The Garlicbirders zijn online met hun eigen weblog. We moeten nou even een en ander inregelen, maar we zijn zo weer terug....Doei!!!